Visgraat vlecht

Visgraat vlecht

De visgraat vlecht is een van de populairste vlecht soorten van dit moment. De visgraat vlecht word steeds vaker gezien in tijdschriften, beauty blogs, televisie en is al super vaak op de catwalk gespot. Het leuke aan deze vlecht is dat je er veel mee kan varieeren. Als je de basis techniek kent van de visgraat vlecht kun je makkelijk de andere creaties uit proberen en na doen.Om deze techniek te kunnen hoe je echt geen professionele vlechter/vlechtster te zijn. De visgraat vlecht is namelijk een van de makkelijkste vlechten van dit moment. Na een paar keer oefenen kan je deze preachtige visgraat vlecht al maken. Hier lees je alles over deze bijzonder vlecht.

Visgraat vlecht maken

visgraat vlecht

Stap 1
Pak je haar bij elkaar en verdeel het in twee gelijke delen. Je kamt het haar zorgvuldig uit voor een nette vlecht,  je kan er ook voor kiezen om met je handen te kammen zo krijg je een nonchalant effect.

Stap 2
Pak een streng haar vanuit de buitenkant en sla het bovenlangs naar de andere kant. Pak het nieuwe plukje samen met de rest van dat deel en trek het goed aan.
Mocht je een mooie elegante visgraat vlecht maken.

Stap 3
Herhaal de vorige stap, maar nu vanuit de andere kant op dezelfde manier. Deze stappen herhaal je, totdat jij vindt dat de vlecht lang genoeg is.

Stap 4
Als je de vlecht lang genoeg vindt, maak je de visgraatvlecht goed vast  met een elastiek wil je dat jou visgraat mooi blijft zitten spray er dan wat haarlak overheen.

Video visgraatvlecht

Krijg je de visgraatvlecht maar moeilijk onder controle?  Bekijk het voorbeeld in onderstaande instructievideo. Je ziet dan meteen wat voor prachtig eindresultaat je kan bereiken als je de visgraatvlecht goed kan uitvoeren. In de video wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je makkelijk een visgraat vlecht kan maken. Let goed op en maak een mooie visgraat vlecht!

 

Hoe maak je een messy visgraat vlecht?

meessss

Stap 1
Voor een messy visgraat vlecht hoef je niet perse je haren te kamen, de bedoeling van een messy visgraat vlecht is dat het er wat slordiger uitziet dus kam het haar niet. En maak een messy visgraat vlecht met droog haar.

Stap 2
Laat al je haar over je schouders heen vallen vanuit daar kan jij je messy visgraat vlecht gaan maken. En verdeel het haar door 2 gelijke plukken.

Stap 3
Pak een streng haar vanuit de buitenkant en sla het bovenlangs naar de andere kant. Pak het nieuwe plukje samen met de rest van dat deel. Trek het haar niet te strak aan he is de bedoeling dat de messy visgraat vlecht een beetje losjes word. zodat je de strengen er op het eind makkelijk tussen uit kan halen.

Stap 4
Herhaal de vorige stap, maar nu vanuit de andere kant op dezelfde manier. Deze stappen herhaal je, totdat jij vindt dat de vlecht lang genoeg is.
Dan maak je de buitenkanten van de visgraatvlecht een beetje los zo maak je een messy visgraat vlecht.

Hoe maak je een Franse Visgraat vlecht?


visgraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

 

Stap 1
Een Franse visgraat vlecht is bijna hetzelfde als een eenvoudige visgraat vlecht alleen begin je met vlechten vanaf boven op het hoofd.
Maak het haar een beetje vochtig maar niet al te vochtig want anders maak je het vlecht alleen maar moeilijker. Gebruik hiervoor wel een plantenspray gevuld met lauw water.

Stap 2
Voor een Franse visgraat vlecht is het belangrijk dat je het haar goed uitkamt. Wil je hetzelfde als het plaatjes hierboven dan raden wij aan om met een borstel van boven het hoofd naar beneden te borstelen. Zodat je gelijk het juiste model krijgt.

Stap 3
pak van het bovenkant van het hoofd 2 gelijke haarplukken en kruis ze eenmaal over elkaar heen. Pak vanuit de zijkanten van het hoofd haar bij zoals je ook doet bij invlechten alleen gebruik je de basis techniek van een visgraat vlecht dat doe je tot de nek.

Stap 4
Pak een streng haar vanuit de buitenkant en sla het bovenlangs naar de andere kant. Pak het nieuwe plukje samen met de rest van dat deel en trek het de haarstrengen goed aan.

Stap 5
Herhaal de vorige stap, maar nu vanuit de andere kant op dezelfde manier. Deze stappen herhaal je, totdat jij vindt dat de vlecht lang genoeg is. Als je de vlecht lang genoeg vindt, maak je de visgraatvlecht goed vast  met een elastiek of een mooi lintje

 

 Tips Voor een mooie visgraat vlecht.

Tip1
Maak verschillende looks door de hoeveelheid haar aan te passen. Voor een fijne visgraatvlecht maak je de strengen zo fijn of dun mogelijk. Voor een grovere look van de visgraat vlecht maak je de plukken wat dikker.

Tip2
Is je vlecht te strak gevlochten of te netjes? Masseer dan  de visgraat vlecht met je handen. Zo krijgt je visgraatvlecht een grovere en nonchalante look.

Tip3
Ook is het mogelijk je haar op te leuken met leuke haar accessoires zoals een gekleurd lint, een haarband, een leuke speld, een veer, nep haar of een leren veter. Deze haarspulletjes kun je makkelijk vinden.

fake hair

 

Wat heb je nodig voor een prachtig visgraat vlecht

1 haarborstel
2 plantenspray
3 kam of een borstel
4 elastiekje of een mooi lintje

Online cursus vlechten
Wil jij zelf leren haar vlechten op allerlei verschillende manieren?
Klik op de knop hieronder voor meer informatie. Klik hier voor meer info
Gratis Inspiratie Boekje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot het Vlechten InspiratieBoekje!

"Het Gratis Inspiratieboekje: Vol Met Leuke Inspiratie Voor Vlechten, Begin Meteen!"

Klik hier voor toegang